“Bajkeri najjači” motorima idu na put dug 3.300 kilometara

BANJALUKA – Neformalna grupa banjalučkih motociklista “Bajkeri najjači” u petak motorima kreću u Istanbul, do kojeg će preći više od 3.300 kilometara.

“Prošle godine išli smo u Grčku sa 11 motora preko Crne Gore, Albanije i Makedonije, a u povratku smo obišli Bugarsku i Srbiju. Ove godine na redu je Istanbul, ali za samo šest bajkera, jer su godišnji odmori i obaveze spriječili većinu”, rekao je Igor Kremenović, jedan od članova grupe.

Kremenović je dodao da je prva stanica  Sremska Mitrovica, a na putu za Rumuniju obići će i Đerdapsku klisuru, proći Rumunskom transverzalom, jednom od najboljih cesta u svijetu za sve ljubitelje dvotočkaša, a obići će i Crno more u Bugarskoj.

“Bajkerska sloboda je ono čemu se dive oni koji taj luksuz sebi ne mogu priuštiti. Bajkeri su ljudi iz raznih sfera života, koji se okupljaju zbog adrenalina i ljubavi prema brzini, a koji su slobodni u duši”, rekao je Kremenović.

Kako kaže, za njihovu vikend kafu obavezno se nosi pasoš.

“Znalo se desiti da za vikend napravimo više od 1.000 kilometara po Balkanu tražeći mjesto za roštiljanje i kupanje”, istakao je Kremenović.


Komentariši