Bolid mi je pred trku bio rastavljen u milion djelića

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je njegova ekipa tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu SAD na oba bolida morala da se zamijene pumpe za vodu.

Hamilton je u Ostinu startovao s “pol” pozicije, ali ga je ubrzo obišao Kimi Raikonen iz Ferarija koji je i pobijedio.

Britanac je bio treći u svom Mercedesu, a ispred njega je bio Maks Ferstapen iz Red Bula.

“Kada vidite da je vozilo u milion djelića (rastavljeno na početku dana), to nije idealno za trku. Da nismo imali takvo jutro, vjerovatno bi ishod trke bio pomalo drugačiji”, rekao je Hamilton, preneo je Autosport.

Hamilton je rekao da Ferari ne samo što je nadmudrio Mercedes, već je bio mnogo bolji.

“Tokom trke bilo je nekih ostataka, oštećenja na podu, sve te stvari kad se saberu… Nekoliko desetinki na oštećenje podloge, ali moramo da pretpostavimo da su i drugi imali takve probleme. Takođe, imali smo još jedan problem koji smo tek otkrili”, rekao je Hamilton, ali nije želio da objasni o čemu se radi.

On je dodao da se mučio da nađe tempo i da je agresivno koristio gume.

“Bili smo primorani na dva odlaska u boks zbog određenih stvari koje nisu bile idealne u bolidu. Kada smo ulazili u trku nismo znali da će se to dogoditi. Da nismo imali probleme koje smo imali, potrošnja guma ne bi bila ni blizu tako veliki problem”, naveo je četvorostruki svjetski prvak.

Hamilton je u trku ušao sa 67 bodova prednosti pred Sebastijanom Fetelom iz Ferarija i za osvajanje pete šampionske titule bilo mu je potrebno da osvoji osam bodova više od Nijemca. Hamilton sada ima 70 bodova više od Fetela.

Naredna trka je 28. oktobra u Meksiku.


Komentariši