Ova Lada vrijedi više od 130.000 evra

Jedan od popularnijih modela na našim prostorima u vrijeme bivše države nikad se nije mogao smatrati sportskim modelom, Lada Riva imala je neke druge vrline, ali ovaj konkretan primjerak je itekako vrijedan pažnje.

Vlasnik ove Lade Rive, odnosno VAZ-a 2105 kako se originalno zove, je Fedor Vorobjev, jedan od najbiljih driftera u Rusiji, koji sa svojom Ladom godinama uspješno nastupa i uvijek se nalazi u samom vrhu poretka.

No, Fedor Vorobjev nedavno je odlučio prodati svoju trkaću Ladu, a izvješena cijena od nevjerovatnih 137.000 evra iznenadila je i najveće poklonike drifta. Ne treba osporavati činjenicu da je u tuning uloženo puno novca, truda, znanja i vremena, ali cijena se ipak čini pretjeranom.

Uglavnom, ova Lada Riva gotovo da i nema dodirnih tačaka s fabričkom izvedbom. Jedina čvrsta poveznica je oblik karoserije, dok su gotovo svi elementi mehanike i unutrašnjosti zamijenjeni trkaćim, piše autopress.hr.

Pod haubom se nalazi 3-litreni turbobenzinac nabijen na čak 610 KS i 800 Nm, a kako ova Lada izgleda u akciji provjerite u videu.


Komentariši